Participa-hi!

Quines fotos?

Feu fotografies dels espais i elements singulars proposats del patrimoni natural i participeu al concurs carregant-les a Wikimedia Commons.

Vegeu quins són els elements a fotografiar proposats en llistes temàtiques a la Viquipèdia. És una gran gimcana de descoberta que us proposem i segur que en trobeu prop de casa.

On i com es presenten?

Són només uns pocs passos:

a) Per poder participar en el concurs és necessari tenir un compte a Wikimedia Commons, el banc d’imatges de la Viquipèdia. No heu registrat cap compte a Wikimedia Commons o la Viquipèdia? Crear-ne un, és gratuït, sense cap compromís i ràpid. No oblideu afegir una adreça de correu electrònic per a que us podem comunicar els premis!

b) Si teniu localitzat l’element en les llistes, punxeu la icona Edit add corresponent i ja es carregaran totes les dades necessàries. També podeu accedir directament al formulari de càrrega. Els formularis estaran actius pel concurs entre l’1 de maig de 2015 a les 00:00h i el 31 de maig a les 23:59h, seguint l’horari local.

  1. Carregueu, seleccionant el vostre fitxer o fitxers;
  2. Allibereu els drets, confirmant que és obra vostra i accepteu la llicència del concurs CC-BY-SA-3.0;
  3. Descriviu, posant un títol, una breu descripció i el codi corresponent.

c) Ja està. Nosaltres ens encarregarem de la resta. Si heu tingut cap problema escriviu-nos i us ajudarem: comunicacio@wikimedia.cat

Si ja teniu les fotografies a Flickr, vegeu les instruccions per poder-les transferir a Wikimedia Commons.

Recomanacions

Consells per fer les fotografies:

  • Ajusteu la càmera a la màxima resolució possible. Serà més útil i una imatge en baixa resolució serà difícil que guanyi res.
  • Feu diverses fotos. Després podeu escollir la millor o, si totes són bones, carregar-les totes.
  • Si feu detalls, procureu que siguin útils i representatius. La flora i fauna poden ser interessants, però serà millor si se situen en context i si es poden identificar com a representatius de l’espai.
  • Anoteu quina és cada foto. Després us serà útil a l’hora de carregar-les. Us recomanem que prepareu abans una llista o bé podeu trobar el codi d’identificació més endavant.
  • Intenteu descriure la foto, on l’heu feta i què es mostra, de forma que ajudi al jurat a situar-la. Si la vostra càmera no disposa de GPS per afegir la localització, considereu afegir les coordenades de la posició o alguna indicació d’ajuda.
  • No intenteu ser massa creatius amb les possibilitats tècniques d’edició digital si no és amb un propòsit clar.
  • Respecteu el patrimoni natural. El nostre propòsit és estimular l’amor per la natura. Vigileu que no es noti la vostra intervenció, informeu-vos de les normes existents i no entreu en una propietat privada sense permís.