Concurs

Wiki Loves Earth vol recollir el màxim d’imatges d’alta qualitat sobre el patrimoni natural amb la intenció de descobrir i difondre la informació sobre el patrimoni a partir d’un registre gràfic útil per la Viquipèdia. El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi el seu coneixement i les seves fotografies, dins de l’esperit que tothom pugui accedir lliurement al coneixement comú. Per això demanem als participants que cedeixin les seves fotografies sota unes determinades condicions.

Participació

Hi ha cinc condicions bàsiques i uniformes:

  1. Només es pot participar amb les pròpies fotos.
  2. Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d’una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  3. Les fotos es poden carregar per al concurs de l’1 al 31 de maig de 2015, independentment de quan hagin estat fetes.
  4. Tots els elements per fotografiar tenen un codi d’identificació a indicar en el fitxer carregat (vegeu com trobar-lo).
  5. El participant serà informat dels premis obtinguts per l’adreça de correu electrònic definida en el seu compte d’usuari (és confidencial i l’única dada d’identificació demanada).

Per a més informació vegeu les bases del concurs.

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons, mitjançant un formulari especial pel concurs o mitjançant un grup de Flickr.

Organització

El concurs està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i possibilitats de guanyar premis.

Un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. Està previst que la primera quinzena de juny s’anunciïn els guanyadors locals i la primera quinzena de juliol els guanyadors internacionals.

El jurat avaluarà les fotografies tenint en compte tres criteris en particular:

  • Utilitat descriptiva i valor enciclopèdic
  • Qualitat tècnica
  • Originalitat, estètica i composició

En aquesta segona edició donarem més pes al valor enciclopèdic. Volem millorar les fotos ja disponibles i ampliar el fons a aquells llocs que encara no tenen cap foto.

Hi ha per descomptat molts aspectes i els criteris poden tenir valoracions contraposades: una foto pot ser molt original però poc útil a la Viquipèdia, però per altra banda es valora la foto, no l’objecte fotografiat. És tot un repte!