Resultats 2015

El període per carregar fotografies per al concurs Wiki Loves Earth 2015 ha finalitzat amb una fantàstica participació. Ara s’obren les fases de valoració per part del jurat i el lliurament dels premis a les persones guanyadores. L’acte de lliurament dels premis serà el dia 15 de juliol, a les 19.00 hores, al Museu Blau de Barcelona (Pl. De Leonardo da Vinci, Parc del Fòrum).

Durant aquest mes de maig, amants de la fotografia i de la natura han carregat 2.194 fotografies de 297 espais protegits i elements del patrimoni natural catalogats a les llistes del concurs WLE d’àmbit català.

El valor afegit d’aquesta segona edició és que s’han aconseguit fotografies d’elements del patrimoni natural que no en tenien, cosa que completa i amplia el catàleg d’imatges per la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons. Cal destacar les noves aportacions a 155 espais i elements naturals que no tenien cap fotografia, però sempre es pot millorar i esperem que els col·laboradors hi continuïn ajudant, fora de concurs o en futures edicions.

Enguany han participat en el concurs 44 fotògrafs; l’aportació més gran de fotografies per part d’un participant ha estat de 376 i un altre ha fotografiat 58 espais i elements diferents; l’indret amb més fotògrafs és Montserrat amb 9 i l’espai més fotografiat els Cingles de Bertí amb 177.

A escala internacional hem quedat en la posició 10 de 23 països participants, amb un total de més de 100.000 fotos. Enguany el nombre de països que hi participaven s’ha doblat i està força bé el resultat en ser la nostra segona edició del concurs. Cal dir, també, que aquest any s’ha fet el concurs WLE a escala de l’estat espanyol, centrat en els LIC de la xarxa Natura2000, cosa que contribuirà a sumar fotografies d’espais protegits a la nostra galeria fotogràfica.

Els organitzadors fem un bon balanç d’aquest segon any de concurs, i agraïm la implicació en un projecte participatiu obert que ofereix oportunitats i instruments per apropar, donar a conèixer i divulgar el nostre patrimoni natural i, alhora, generar dades i fotografies que són de tota la comunitat. La plataforma per a carregar fotografies està permanentment oberta i esperem que hi seguiu col·laborant.

Ara entra a treballar el jurat, compost per membres de Wikimedia, fotògrafs i tècnics de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Els autors de les fotografies premiades seran convocats per correu electrònic a l’entrega de premis. Però l’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir: tothom hi és convidat!, només cal que comuniqueu la vostra assistència a: comunicacio@wikimedia.cat. Els premis, amb vocació de continuar implicant i donant a conèixer iniciatives territorials, són experiències ecoturístiques i lots de productes del mercat de custòdia.

Els comentaris estan tancats.