Premi Catalunya 2015

Pedraforca2

Foto de Mikipons, guanyador de l’edició 2014


El guanyador absolut amb la millor fotografia de patrimoni natural de Catalunya rebrà diversos premis:

  • Sent el Mediterrani“, experiència ecoturística Arrèlia per a 2 persones.
  • “Mallerengues, basses i burricletes al Ripollès”, experiència ecoturística Arrèlia per a 2 persones.
  • Dues entrades al “Concert benèfic per la conservació de la natura a Catalunya”, a Can Moragues, Riudarenes.
  • Llibre Viu la terra. 12 acords exemplars de custòdia del territori.
  • Manual Conservar la natura entre tots.

L’experiència ecoturística “Sent el Mediterrani” és una sortida organitzada per Submón pel 19 de setembre de 2015 a bord del veler Ranteolo, des del port marítim de Sant Feliu de Guíxols. El paquet inclou dinar en alta mar.

La zona marina de Canyons del Maresme és una zona de residència i alimentació de moltes espècies de fauna marina amenaçades: dofins, catxalots, i caps d’olla entre d’altres. A bord del veler Ranteolo el guanyador podrà visitar aquesta zona acompanyat per tècnics de Submón, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la conservació del medi marí, que mostraran el valor ecològic dels Canyons del Maresme. Gaudirà d’una estada en alta mar, i coneixerà quines són les bones pràctiques nàutiques per apropar-se als cetacis.

L’experiència ecoturística “Mallerengues, basses i burricletes al Ripollès” és una sortida organitzada per l’Associació Alt Ter pel 3 d’octubre de 2015. Inclou Sortida de Ripoll en bicicleta elèctrica fins a Sant Joan de les Abadesses acompanyats d’un guia. Pel camí parareu a conèixer llocs d’interès natural. Arribada a Sant Joan de les Abadesses i visita a l’Ecomuseu Molí Petit. Dinar. Per la tarda realitzareu una visita interpretativa pel Turó de les Tres Creus, tot buscant rastres de fauna i revisant l’ocupació de les caixes niu. Retorn a Ripoll amb burricleta.

Us convidem a conèixer l’entorn natural del Ripollès mitjançant una bicicleta elèctric, la burricleta. De la mà de guies experts de CEA Alt Ter descobrireu els tresors de la natura que amaguen les seves muntanyes, les aus que habiten en aquest territori i l’Ecomuseu del Molí Petit.

El “Concert benèfic per la conservació de la natura a Catalunya” és a càrrec de Lluís Claret i amb la participació d’Anna Mora i Dani Claret. Lluís Claret és un concertista de violoncel, guanyador dels premis Pau Casals (1976) i Mstislav Totropovitch (1977). El concert, de música clàssica, tindrà lloc a Can Moragues (Riudarenes) el dissabte 12 de setembre a les 21h. Concert organitzat per Fundació Emys.

Els comentaris estan tancats.