Qui és boig de natura, mai se’n cura… Torna Wiki Loves Earth

L’agenda del mes de maig s’inicia amb la convocatòria de la segona edició del Concurs Wiki Loves Earth. Per segon any, la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia posem en marxa el concurs fotogràfic sobre patrimoni natural; aquest 2015 amb l’objectiu d’aconseguir imatges dels diferents elements naturals de tot l’àmbit català que no tenen encara fotografia a la Viquipèdia.

El 2014, vàrem començar el mes de maig proposant 3.500 llocs per fotografiar, dels quals només un 25% tenien alguna foto. En acabar el concurs, s’havien fotografiat 578 llocs diferents, la meitat de les quals van ser fotos noves i útils per il·lustrar articles a la Viquipèdia.
A l’hora de fotografiar, sembla que les platges van tenir més èxit que els arbres monumentals i els jaciments paleontològics, que en van tenir menys. Els espais naturals protegits del Pirineu i Prepirineu gairebé es van completar i va quedar pendent sobretot la Depressió Central.
La participació va ser destacable en l’àmbit Metropolità de Barcelona, amb 2.300 fotos, i a les comarques gironines amb 45 participants; en l’àmbit de Ponent i a les Illes Balears va ser menor. Cal destacar també la participació relativa a Andorra amb 631 fotos de 12 participants.
El lloc més popular van ser les Serres del Cadí-el Moixeró, amb 12 participants, i el lloc més fotografiat la Serra de Collserola amb 473 fotos. El Massís del Montseny està en segona posició tant en participació com en fotografies.
És d’agrair la implicació de tots els participants, alguns des del grup especial de Flickr, altres veterans de concursos previs; és remarcable, però, el 60% de participants nous, que es van registrar per participar-hi per primera vegada.
A escala internacional van concursar  59.000 fotografies i l’aportació d’Andorra i les àrees catalanes se situà en la tercera posició. A més, una de les fotos guanyadores del WLE català va resultar també premiada en el concurs internacional: va ser una imatge dels Aiguamolls de l’Empordà de Miquel Pons (àlies Mikipons).

Aquest concurs de fotografia no és només una oportunitat per mostrar el patrimoni natural català i per donar a conèixer l’àmplia varietat de llocs naturals i  destacar elements i vistes desconegudes; és també una excusa perquè amb la vostra col·laboració i les vostres fotografies creem consciència pel que fa a aquests recursos naturals, els posem en valor i ajudem a conservar-los.

Els comentaris estan tancats.