Nova edició maig 2015

Sortie de préparation du WLE 2015 Algerie, Parc national de Belezma 7

Preparant fotos per WLE 2015 (Parc de Belezma, Algèria)


En l’acte de lliurament de premis del 2014 ens acomiadàvem dient «ens veiem l’any que ve». Hi havia ganes per totes les parts de repetir l’experiència, així que som a punt per iniciar una nova edició durant aquest maig del 2015.

L’any passat vam recollir més de 5.000 fotos de 445 llocs naturals diferents. Durant aquest temps s’han anat creant i ampliant articles relacionats de la Viquipèdia. Esperem haver ajudat al coneixement i la difusió del patrimoni natural, però sempre es pot fer més. Encara hi ha espais naturals dels que no tenim cap fotografia representativa. En aquesta segona edició volem prioritzar allò que ens falta per donar a conèixer allò menys conegut. Dels tres criteris bàsics d’avaluació del jurat donarem més pes al «valor enciclopèdic» per fotos de llocs inèdits o fotos que millorin substancialment les ja disponibles en la primera edició.

Com a novetat d’enguany, hem inclòs els espais naturals protegits dels Pirineus Orientals. Alguns d’ells tenen una continuïtat natural amb els corresponents de Catalunya. Per contra, no hi entraran els jaciments paleontològics per la dificultat que suposa la seva localització, tret de les zones habilitades per a visites. A més, a Espanya s’organitza un concurs paral·lel centrat en els Llocs d’Interès Comunitari de la xarxa Natura 2000. Moltes fotos tindran l’opció d’entrar en un concurs o un altre, a més d’optar als premis internacionals.

Només ens queda desitjar que gaudiu novament d’aquesta iniciativa. Prepareu les vostres càmeres i esperem rebre les vostres experiències!

Els comentaris estan tancats.