Primer premi Catalunya

El premi absolut a la millor fotografia de Catalunya escollida pel jurat consistirà en:

 • Experiència ecoturística “Segueix la pista de l’ós als Pirineus”
 • Sortides “La ruta de les aus salvatges”
 • Lot de productes vinculats a espais naturals de Catalunya

Amb l’experiència de Viulaterra “Segueix la pista de l’ós als Pirineus” us convidem a viure els Pirineus d’una manera diferent. Les Valls d’Àneu destaquen per la seva bellesa escènica, però també per la seva riquesa de flora i fauna salvatge, i per la presència del mamífer més gran d’Europa, l’ós bru. Un equip de guies locals especialitzats us acompanyarà per descobrir perquè a l’ós li agrada viure al Pirineu.

Aquesta proposta d’Acciónatura és un paquet de dos dies. El 6 de setembre, allotjament a MónNatura Pirineus, prop del poble de Son en el municipi Alt Àneu, amb sopar inclòs. El 7 de setembre, esmorzar a l’hotel i excursió guiada recorrent la Senda de l’Ós en el Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb dinar de pícnic.

“La ruta de les aus salvatges” consisteix en l’estança als dos aguaits fotogràfics que disposa la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb les dates a pactar directament amb la Fundació.

 • Muntanya d’Alinyà. Grandiós escenari i refugi d’espècies emblemàtiques com l’isard o el gall fer. L’Espai Natura Muntanya d’Alinyà se situa als Prepirineus catalans, l’única regió d’Europa on nidifiquen i s’observen amb facilitat les quatre espècies de voltors que viuen a l’Antic Continent: voltor comú, trencalòs, voltor negre i aufrany. La visita comença al poble d’Alinyà, en concret a La Rectoria, un espai recuperat per a la difusió de les actuacions fetes a la vall així com aparador dels productes agroalimentaris de proximitat. D’aquí, es porta al guanyador en 4 x 4 fins a l’aguait dels voltors de la mà d’un guia local, un “hide” fotogràfic de primer nivell on s’ha de romandre en silenci durant unes 3 o 4 hores per a gaudir, com si s’estigués al bell mig, de com s’alimenten els voltors. Amb paciència, i si ells volem, es poden fotografiar les quatre espècies de voltors. A més, per completar el dia la Muntanya d’Alinyà ofereix un munt d’activitats complementàries, racons màgics i secrets per descobrir que permeten gaudir de la fotografia i de la natura com no s’havia fet abans.
 • Llacuna de l’Alfacada. Situada en una de les principals reserves de biodiversitat de la Mediterrània occidental, l’Alfacada és una llacuna d’excepcional valor naturalista; una peça clau en el paisatge del delta de l’Ebre i en la conservació del parc natural. Com a fotògraf de natura, es proposa descobrir un indret exclusiu que amaga molts secrets, l’aguait fotogràfic de la llacuna de l’Alfacada. Un indret on fins avui no es podia accedir, amb una riquesa ornitològica com cap altra. La visita comença a MónNatura Delta, on es porta al guanyador en cotxe fins l’aguait de fotografia, on se’l facilita indicacions per a obtenir les millors imatges i se l’aconsella sobre les normes a seguir. Es pacta l’hora de recollida. Fumarells, carablancs, polles blaves, blauets, capons reials, fotjes,… a l’abast, tot un espectacle per a la vista! A més, en acabar es podrà gaudir d’una entrada lliure a MónNatura Delta de l’Ebre, un equipament singular i únic al Delta de l’Ebre que et permetrà viure l’essència del Delta.

El lot de productes vinculats a espais naturals de Catalunya consisteix en:

 •  2 cerveses Toc d’espelta ecològica de Gallecs
 • 1 melmelada de l’Obrador ecològic i social de Can Moragues
 • 1 ampolla de vi natural i ecològic Demontre, produït a la finca Can Torres de l’Albera.
 • 1 ampolla d’oli Mas de Pitoia de la Reserva Natural de Sebes.
 • 1 ampolla d’oli Salvatge de l’Associació Trenca.
 • Llibre “Viu la terra. 12 acords exemplars de custòdia del territori”.
 • Manual “Conservar la natura entre tots”

Esperem que el guanyador gaudeixi d’aquest premi i ens expliqui després com ha resultat l’experiència.

Aquest premi està organitzat per la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori. Les organitzacions que hi col·laboren són:

Acciónatura Fundació Catalunya – La Pedrera
Grup de Natura Freixe – Flix IAEDEN, Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura
Fundació Emys Associació TRENCA
Consorci de Gallecs

Els comentaris estan tancats.